به تازگی بخش پژوهش هوش مصنوعی شرکت فیسبوک، برنامههای خود را برای راهاندازی یک محیط آزمایشی که در آن پژوهشگران هوش مصنوعی و رباتسازان میتوانند کارهای خود را به اشتراک بگذارند، اعلام کرده است.
به موجب این طرح، تمرکز اولیه، روی آموزش مکالمه به ماشینها به صورت متنباز بوده و سایر پژوهشها در پارلای روی بینایی کامپیوتر و زمینههای هوش مصنوعی فراتر از درک زبان طبیعی برای این کار تمرکز خواهد کرد.
گفتنی است؛ قسمت هایی از پژوهشهایی که در پارلای انجام میشود به رباتهای گوناگون و ارتباط ربات با ربات اختصاص دارد.
پژوهشگران یا کاربران پارلای برای تست و آموزش مدلهای هوش مصنوعی با پلتفرم منبع باز باید به دانش پایتون مسلط باشند.
یان لیکن، مدیر بخش پژوهش هوش مصنوعی فیسبوک در این خصوص عنوان کرد: «هدف پارلای نوآوری بیش از پیش است. اساساً این مسئله باید بیش از یک عامل گفتمان با دانش پیشزمینه کافی در نظر گرفته شود. بخشی از این پژوهشها واقعاً از سطح ماشینها برای درک زبان یا قابلیت درک گفتار فراتر میرود.»
وی ادامه داد: موضوعی که در پارلای دنبال میشود، هوشمندسازی بیشتر ماشینهاست و از عهده یک شرکت خارج است. به همین خاطر ما میکوشیم نقش رهبری این جامعه پژوهشی را بر عهده بگیریم و تمام این پژوهش را به جهتی مناسب هدایت کنیم.
مدیر بخش پژوهش هوش مصنوعی فیس بوک عنوان کرده است که کلید موفقیت برخی از رباتها، قابلیت مکالمه در آنهاست.
یکی از نمونههای رباتهای محاورهای، "شیائوییس" است که یک ربات سه ساله است و هنوز هم به دهها میلیون کاربر فعال در چین را مدیریت میکند و یکی از محبوبترین رباتها در حافظه اخیر است.
نمونه دیگری از این رباتها "زو" است که کمتر از شش ماه پیش در دسترس کاربران قرار گرفت و بیش از 300000 کاربر فعال در ماه دارد.
جیسون وتسون، یکی از دانشمندان پژوهشکده هوش مصنوعی فیسبوک، اعلام کرد: ما میخواهیم که چتباتهای ما بیشتر شبیه انسان صحبت کنند و در واقع صحبتهای آنها طبیعی به نظر برسد. بدین معنا که بتوانند به سؤالات مختلف پاسخ دهند، در مورد فیلم صحبت کنند، رزرو رستوران را انجام دهند و تمام کارها را پیش ببرند.