بسیار هم از زبان کارشناسان و اهالی فن در خصوص مضرات این امواج و خطرات قرار گرفتن در معرض آن شنیده اید، در کنار بازگویی عوارض باید راهکارهای کاهش آن نیز مطرح شود.
علی زینلی محقق و مخترع در زمینه عوارض امواج الکترومغناطیس و شیوه های ایمن سازی در خصوص مولدهای امواج گفت: تلفن بیسیم، دستگاه ADSL، مایکروفر، موبایل، اینترنت موبایل، بلوتوث موبایل، اپل واچ، کنسولهای بازی و دیگر وسایلی که به صورت وایرلس کار میکند همگی مولد آلودگی میباشند.
وی ادامه داد: همه این موارد مربوط به وسایلی است که میتوان کنترل و مدیریت بر روی آن داشت و امواجی با منشا خارجی توسط دکلهای مخابراتی تلفنهای بیسیم و وایفای همسایهها نیز از جمله مولدهای امواج هستند که بر روی سلامتی تاثیر گذارند.
این محقق در یک توصیه کلی اعلام کرد: دستگاه های مولد امواج با منشا داخلی باید مدیریت شده مورد استفاده قرار بگیرند و برای پیشگیری از مضرات منابع تولید امواج خارجی نیز راهکارهایی وجود دارد.
زینلی در ادامه به ارائه راه حل برای پیشگیری از امواج وسائلی که نام برده شد پرداخت و گفت: تلفن های بیسیم به دلیل تولید آلودگی زیاد و پرتودهی 24 ساعته بهتر است با تلفن های سیمدار تعویض شوند، همچنین برای دور از مضرات امواج وای فای، دستگاه آن به دور از محل استراحت و نشیمن قرارداده شود و بهتر است از کاور وای فای جهت کاهش عوارض استفاده شود.
وی تاکید کرد: دستگاه مولد امواج وای فای فقط مواقعی که لازم است باید روشن باشد و در هنگام شب حتما باید خاموش شود.
محقق امواج الکترومغناطیس نیز در خصوص مایکروفر اظهار داشت: به دلیل آلودگی بسیار زیاد و تغییر در بافت ملکولی مواد غذایی بهتر است از آون های المنت دار استفاده شود.