وای فای و لای فای از نظر الکترومغناطیسی به یکدیگر شباهت دارند اما وای فای از امواج رادیویی استفاده می کند در حالی که Li_Fi با نور مرئی اجرا می شود.
تفاوت های لای فای و وای فای
سیگنال های Li_Fi نمی توانند از طریق دیوار عبور کنند بنابراین برای استفاده از این فناوری به طور کامل باید لامپ های LED که قادر به این کار هستند در همه جای خانه نصب شوند. لازم به ذکر است برای متصل بودن و استفاده، لامپ ها باید پیوسته و حتی در طول روز روشن باشند.
این پروژه ادعا می کند که محدوده اتصال را با استفاده از قدرت کمتری دو برابر می کند. به همین دلیل برای دستگاه هایی که از باتری استفاده می کنند مانند ساعت های هوشمند، گوشی های هوشمند و در آینده دستگاه های اینترنت اشیا مانند حسگرها و برنامه های هوشمند مناسب است.
Li_Fi به غیر از سرعت بسیار خوبی که دارد، با انتقال داده در سطوح بالاتر و حتی با دستگاه های بیشتر برای اتصال می تواند تاثیر بزرگی در اینترنت اشیا داشته باشد.
با توجه به محدوده کم Li_Fi نسبت به وای فای این تکنولوژی جدید از وای فای امن تر است چرا که از دیوار ها عبور نمی کند و دیگر نگرانی زیادی بابت استفاده مخفیانه از اینترنت خود نخواهید داشت.
از مزیت های Li_Fi کار کردن در محیط های با چگالی بالاست. Li_Fi می تواند از آب شور دریا نیز عبور کند. در حالی که وای فای در محیط های با چگالی کمتر کار می کند.
Li_Fi حدود 10 متر را پوشش می دهد اما وای فای تا حدود 32 متر را (بستگی به قدرت و آنتن دارد) می تواند پوشش دهد.
چه کسی در Li_Fi سرمایه گذاری می کند؟
در ماه نوامبر سال 2014، پیشگامان این تکنولوژی شرکت pureLiFi با یک شرکت روشنایی فرانسوی برای تولید محصولات Li_Fi متحد شدند.
pureLiFi هم اکنون دو محصول در بازار دارد. گزارش ها حاکی از آن است که ممکن است اپل آیفون های آینده خود را با قابلیت Li_Fi بسازد.
Li_Fi می تواند در خطوط هوایی، بیمارستان ها، شرکت ها و غیره برای انتقال اطلاعات و جستجو در اینترنت استفاده شود.
تصویری از نحوه عملکرد Li_Fi را مشاهده می کنید.
وای فای نیز به شکل زیر کار می کند.
نتیجه گیری:
Li_Fi جایگزین وای فای نیست اما می توان از این دو ابزار به صورت همزمان ترکیبی فوق العاده ای به وجود آورد. Li_Fi در مقایسه با وای فای می تواند اطلاعات را بسیار سریع تر و امن تر با مصرف پایین تر منتقل کند.
منبع: yjc.ir