کارت گرافیک چیست و چگونه کار می کند؟

تصاویری که روی مانیتور می بینید از نقاط کوچکی به نام پیکسل ساخته شده اند. در اکثر تنظیمات رزولوشن رایج، یک صفحه نمایش بیش از یک میلیون پیکسل را نشان می­دهد و کامپیوتر برای ایجاد یک تصویر باید تصمیم بگیرد که با هر کدام چه کند. برای این کار، به یک مترجم نیاز دارد.
امروزه اکثر افراد با کارت گرافیک و کمپانی هایی نظیر NVIDIA و AMD آشنا هستند.
کارت گرافیک با اسم های متعددی در بازار شناخته شده اند مانند Video Adapter, VGA Card, Graphics Card, Video Card و ...
در این مطلب قصد داریم شما را با کارت گرافیک آشنا کنیم و به چگونگی و نحوه عملکرد کارت گرافیک در سیستم رایانه بپردازیم.
 

کارت گرافیک چیست؟

کارت گرافیک قطعه­ای از سخت افزار رایانه است که تصویری را که روی مانیتور مشاهده می­کنید تولید می­کند. کارت گرافیک وظیفه ارائه تصویر به مانیتور شما را دارد، این کار را با تبدیل داده­ ها به سیگنالی که مانیتور شما می­تواند درک کند انجام می­دهد. هرچه کارت گرافیک شما بهتر باشد، می­توان تصویر صاف­تری تولید کرد. کارت گرافیک معمولا برای گیمرها، گرافیست ها و ویرایشگران فیلم نسبت به سایر کاربران اهمیت بیشتری نیز دارد.
 


انواع کارت گرافیک

 
کارت گرافیک Intergrated (یکپارچه):
کارت گرافیک داخلی که در آن هیچ کارت اضافی استفاده نشده است. کارت گرافیک Intergrated از حافظه اختصاصی خودشان استفاده نمی کنند، بلکه معمولا از 1 تا 5 درصد از حافظه RAM سیستم بهره­ مند می­شوند. این موارد را در بیشتر لپ­تاپ­ ها و رایانه­ های "استاندارد" خواهید یافت، آنها یک مدل مقرون به صرفه هستند اما به راحتی قابل ارتقا نیستند. این نوع کارت گرافیک معمولا برای افرادی که از سیستم خود برای گشت و گذار در اینترنت یا تماشای فیلم استفاده می­کنند مناسب است.
 
کارت گرافیک Dedicated:
این نوع از کارت گرافیک که به آن کارت گرافیک گسسته نیز می­گوییم، به عنوان یک قطعه روی مادربرد نصب می­شود. کارت گرافیک گسسته حافظه اختصاصی خودش را دارد و از حافظه RAM سیستم استفاده نمی کند. این نوع از کارت گرافیک معمولا برای کسانی که تمایل به ارتقا سیستم خود و به روز نگهداشتن آن را دارند، ایده­آل است. کاربرانی که از رایانه­ی خود برای امور گرافیکی، ادیت فیلم و یا بازی استفاده می­کنند، معمولا یک کارت گرافیک گسسته برای سرعت بخشیدن به زمان پردازش تصویر، مورد نیاز آنهاست.
 

کارت گرافیک چگونه کار می کند؟

پردازنده مرکزی، همراه با برنامه­ های نرم ­افزاری، اطلاعات مربوط به تصویر را به کارت گرافیک می­فرستد. کارت گرافیک تصمیم می­گیرد که چگونه از پیکسل­ های روی صفحه برای ایجاد تصویر استفاده کند. سپس این اطلاعات را از طریق کابل به مانیتور می­فرستد.
کارت گرافیک برای ایجاد تصاویر سه بعدی ابتدا یک طرح اسکلتی (wire frame) از آن تصویر می­سازد، سپس با استفاده از پیکسل­ ها آن را به شکل یک فرتور شطرنجی تبدیل می­کند و به آن نور، بافت و رنگ می­افزاید. برای بازی­های سریع، رایانه مجبور است این روند را حدود شصت بار در ثانیه طی کند. بدون داشتن کارت گرافیک برای انجام محاسبات لازم، حجم کار برای کامپیوتر بسیار زیاد است.
 
کارت گرافیک این روند را با استفاده از 4 مولفه انجام می دهد:
مادربرد: اتصال مادربرد برای داده و قدرت
پردازشگر: پردازنده ای که تصمیم می­گیرد با هر پیکسل روی صفحه چه کاری انجام دهد
حافظه: حافظه برای نگهداری اطلاعات مربوط به هر پیکسل و ذخیره موقت تصاویر کامل شده
مانیتور: اتصال مانیتور، بنابراین می­توانید نتیجه نهایی را ببینید
 
 
پردازش گرافیکی (GPU)
مانند مادربرد، کارت گرافیک یک صفحه مدار چاپی است که پردازنده و RAM را در خود جای داده است. این دستگاه همچنین دارای تراشه سیستم ورودی/خروجی (BIOS) است که تنظیمات کارت را ذخیره می­کند و در هنگام راه اندازی، روی حافظه، ورودی و خروجی تشخیص می دهد. پردازنده کارت گرافیک، به نام واحد پردازش گرافیک (GPU) که مخفف عبارت Graphics Processing Unit است و مشابه پردازنده مرکزی رایانه است. GPU به عنوان مغز کارت گرافیک است، تصاویری را که روی صفحه مشاهده می­کنید، ایجاد می­کند. GPU، به طور خاص برای انجام محاسبات پیچیده ریاضی و هندسی که برای ارائه گرافیک لازم است، طراحی شده است. میزان قدرت GPUها به مدلی که انتخاب می­کنید متفاوت خواهد بود. برخی از سریعترین پردازنده­های گرافیکی ترانزیستور بیشتری نسبت به پردازنده مرکزی دارند.  GPUگرمای زیادی تولید می­کند، بنابراین معمولا در زیر یک فن قرار دارد.
علاوه بر قدرت پردازش، از برنامه­ نویسی ویژه­ای برای کمک به تجزیه و تحلیل و استفاده از داده­ ها استفاده می­کند. کمپانی های  ATIو nVidia اکثرGPU های موجود در بازار را تولید می­کنند. هر شرکت همچنین تکنیک­ های خاصی را برای کمک به GPU در استفاده از رنگ، سایه، بافت و الگوها ایجاد کرده است.
 
RAM گرافیک
کارت­های گرافیک فعلی همچنین دارای حافظه RAM هستند، این حافظه مختص کارت گرافیک است، بنابراین از RAM رایانه شما جدا است. همانطور که GPU تصاویر را ایجاد می­کند، برای نگهداری اطلاعات و تصاویر تکمیل شده به فضایی احتیاج دارد. برای این منظور از RAM کارت استفاده می­کند، داده­ های مربوط به هر پیکسل، رنگ آن و محل آن روی صفحه ذخیره می­شود. بخشی از RAM همچنین می­تواند به عنوان بافر عمل کند، به این معنی که تصاویر کامل شده را تا زمان رسیدن به زمان نمایش در آنها نگه می­دارد. به طور معمول، RAM گرافیک با سرعت بسیار بالایی کار می کند و دو پورت است، به این معنی که سیستم می­تواند همزمان از آن داده را بخواند و برای آن داده ارسال کند.

RAM مستقیما به عنوان مبدل دیجیتال به آنالوگ عمل می­کند که به آنDAC  یاRAMDAC  نیز نامیده می­شود، RAM تصویر را به سیگنالی آنالوگ تبدیل می­کند که مانیتور می­تواند از آن استفاده کند. بعضی از کارت­ ها دارای RAMDAC های متعدد هستند که می تواند عملکرد را بهبود بخشد و از بیش از یک نمایشگر پشتیبانی کند.
ظرفیتRAM  اکثر کارت­های گرافیک مدرن از 512 مگابایت تا 8 گیگابایت خواهد بود که محبوب­ترین فرمت­ها DDR3 و GDDR5 SDRAM هستند.

برای گیمرها حافظه در کارت گرافیک مهم است زیرا به آنها اجازه می­دهد بازی­ ها را با وضوح بالاتر انجام دهند. پیشنهاد می­کنیم که گیمرها از کارت گرافیکی استفاده کنند که حداقل حافظه 1 گیگابایتی را داشته باشد، البته این مولفه باید با سایر جنبه های کارت و رزولوشن مورد نظر شما در یک بازی تعادل داشته باشد.
 
برای انتخاب و خرید بهترین کارت گرافیک موجود در بازار، با قیمت های مناسب، پیشنهاد می کنیم به صفحه مربوطه در فروشگاه تک رایان مراجعه نمایید.
در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

 
 
خروجی های کارت گرافیک
کارت­های گرافیک از طریق تعدادی گزینه خروجی می­توانند به یک نمایشگر متصل شوند. باید کارت ویدیویی خریداری کنید که با درگاه مانیتور شما مطابقت داشته باشد. بسیاری از کارت های ویدیویی حداقل دارای دو یا سه پورت هستند که برخی از آنها از چهار یا بیشتر پشتیبانی می کنند.

VGA  (Video Graphics Array)دارای اتصال آنالوگ 15 پین است که به عنوان D-Sub نیز شناخته می شود. پورت های VGA به اندازه کافی خوب کار می کنند اما پورت­های دیگر کیفیت فیلم بهتری را ارائه می­دهند.

DVI (رابط تصویری دیجیتال) -   DVI-I (سیگنال های آنالوگ و دیجیتال را حمل می­کند) و DVI-D (فقط سیگنال­های دیجیتال را حمل می­کند) - DVI در بیشتر نمایشگرهای صفحه تخت دیده می­شود.

HDMI به دلیل سرعت و قابلیت انعطاف پذیری یکی از محبوب­ترین اتصالات است. HDMI  هم سیگنال صوتی و هم تصویری را حمل می کند.

DisplayPort از محبوب­ترین اتصالات است که در اکثر مانیتورهای نسل جدید مشاهده می شود.DisplayPort   می­تواند ویدئو، صدا و سایر اشکال داده را حمل کند.

همانند بسیاری از مولفه­ ها سبک و طراحی کارت گرافیک برای کاربران حائز اهمیت است. اگر فضای داخل کیس کامپیوترتان کم است می­توانید از کارت گرافیک­ های باریک استفاده کنید.











 
منبع خبر : دپارتمان فنی تک رایان
  • 25 مرداد 1400
  • َAghasi - Admin
  • 768

نظر شما درباره این کالا

دیگران را با نوشتن نقد، بررسی و نظرات خود راهنمایی کنید.
لطفا پیش از ارسال نظر یا نقد و بررسی، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
  • فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.
  • نظرات و نقد و بررسی خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب ، مزایا و معایب را بازگو کنید.
  • به کاربران و سایر اشخاص احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف می‌شوند.
  • از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.

طراحی سایت : رسانه گستر © 2002 - 2025